Bana Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim Kompozisyon

İnsanlar sosyal hayatlarında olsun, iş hayatlarında olsun her zaman yanında kendini rahat hissedebileceği insanların arayışında oluyor. Tabiri caizse hepimiz frekansımızın tutacağı insanları çevremizde görmekten hoşlanıyoruz.

Kendine yakın kişiler arayan İnsanlar huyu suyu bir birine uyan kişilerle arkadaşlık kurmak istiyor. Bu son derece doğal bir durum. Düşününsene sürekli spor yapmaktan hoşlanan biri ile spor yapmayı hiç sevmeyen bir insanın arkadaşlığı ne kadar da zor ve çekilmesi güç olurdu. Bu sebeple insanlar genellikle karakter olarak uyuşmadığı insanlarla çok uzun süre arkadaşlık kurmaz.

Seçtiğimiz arkadaşlar bizi yansıtır. Az  önce de söylediğimiz gibi arkadaşlarımız neyse biz de aşağı yukarı oyuzdur. Özellikle küçük yaşlarda hepimiz bir arkadaş grubuna dahil olmak ihtiyacından dolayı çok fazla tanımadan bazı kötü huylu insanlar ile arkadaşlık kuruyoruz. Ancak bu tür arkadaşlıklar bize büyük zararlar verebilir. Bir atasözümüzde de söylendiği gibi "İsin yanında duran is misin yanında duran mis kokar." Bu yüzden arkadaşlarımızı seçerken onların her davranışının bizimle ilgili bir referans olduğunu da unutmayalım.

Arkadaşlık dünyanın en güzel duygularından biri. Ama sırf arkadaş olsun diye de olur olmaz herkesle vakit geçirmek yanlıştır. Yoksa farkında olmadan arkadaş sandığımız insanlar bizi yanlış yollara sevk edebilir. Bu yüzden atalarımız "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" demişlerdir.

11 yorum:

Deneme