Zamanı Doğru Kullanmak

     Doğru kullanıldığı zaman bize büyük faydalar sağlayan yanlış kullanıldığında ise elimizden birçok fırsatın kaçmasına sebep olan bir kavramdır zaman. Kimileri için geçmek bilmek kimileri için ise bir su gibi akar gider.

     Zaman değerlendirmesini bilenler için büyük bir hazine iken, kıymetini bilmeyenler içinse gülüp eğlenmekten ibarettir. Zaman öyle bir şeydir ki geri getirilmesi imkansızdır. Dünyanın altınlarını, gümüşlerini, hazinelerini yığsanız karşılığında bir saniye almaya bile gücünüz yetmez. Böylesi bir kavramın değerini elimizden uçup gitmeden idrak edebilmek gerekir. Bunun için de içinde bulunduğumuz anı en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmemiz şarttır. Hayatımıza anlam katacak aynı zamanda başkalarının hayatını da güzelleştirecek işler için zamanımızı kullanmamız en güzel ve en doğru olandır. Yoksa sayılı günler çabuk geçtiği gibi ömür de göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Zamanının kıymetini bilmeyen insanlar ömürlerinin son demlerini yaşarken geriye dönüp baktıklarında kocaman bir hayal kırıklığından başka bir şey göremezler. 

       İnsanoğlu için zaman bulunmaz bir nimettir ve hayatın anlamıdır. Bu yüzden zamanımızı faydasız ve gereksiz işlerle harcamak yerine insanlığa yarar getirecek işler yapma gayretiyle harcamalıyız. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme