Yaparken Ardına Bak

Dünyada yaşanan kötülüklerin sebebi insanlardan kaynaklanıyor.Nedenini bilmiyorum cahilliklerinden mi yoksa kötülüklerinden mi? Tek bildiğim şey var : hem çevreye hem diğer canlılara hem de kendilerine zarar veriyorlar. Böyle yaparken dünyadaki kötülükleri çoğaltıyorlar.Yaptıkları her şeyi eğlence sanıp sadece bugünü düşünüyorlar.Bilmezler ki yârin de diğer günlerde var.

Mesela Suriye'de yaşanan savaş gibi günde en az yüz yüzelli kişi hayata gözlerini yumuyor. Aceba bunu yapan insanla geceleri nasıl uyuyor ya da uyurken bile hiç düşünmeden duruyor mu? En kolay şeyden örnek vereyim küfür: önüne gelene küfür ediyorlar, küfür ettiklerinde aceba ellerine ne geçiyor?

insanlar yüce alahın bizlere hediye eetiği bu dünyayı kötülük yaparak kapkara bir leke haline getiriyorlar. Başka şeyleri boşverin sözleriyle bile hava, deniz,çevre kirliliği yaratıyorlar. Dünya öyle bir dünya olmuş kikimse artık ne sorumluluk alıyor ne de duyarlı olmayı biliyor.Bilemezler ki bizden sonra gelecek nesillerde olacak onlarda bu dünyada olacaklar.
Bizler önce kendi davranışlarımızla topluma örnek olalım. Çevremize karşı saygımız her gecen gün büyüsün, bu saygıyı gören yeni nesillerde bizleri örnek alarak iyilik tüm dünyayı sarsın.

Melek Gökdemir
(Seydi Keskin Ortaokulu MARDİN 8/a)

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme