Sırçadan Kalp

     Türküde diyor ya " İnsan kısım kısım , yer damar damar " . Evet insanoğlu çok başka bir varlık . Herkes fiziksel olarak aşağı yukarı aynı ama her birimiz ruhen , kalben çok farklıyız . Kimi çabuk küser , kimi çabuk neşelenir , kimi de hemen kızar . Yani hepimiz farklıyız .

     Bazı insanlar çok hassas olur . Hani dokunsanız ağlayacak denir ya işte öyledir . " Nasılsın " bile desen ses tonun hafif yüksekse gözleri dolar , ağlamaklı olur . Adeta sırçadan bir gül gibidir . Hani dokunmaya korkarsınız ya bir yerleri kırılacak diye . Duygusal olurlar bu gibi insanlar . Her şeye alınırlar , kırılırlar . Bazen nasıl davranmanı gerektiğini şaşırırsınız .

     Duygusal insanlar çok ürkek olur . İnsanlardan korkar , insanların zarar görmesinden korkar , küçük bir serçenin pencere önünde titremesi onların bir anda ağlaması için yeterli bir sebeptir . Bu insanlardan zarar gelmeyeceğini düşünmüşümdür hep . Çünkü küçük bir serçeye bile acıyan , üzülen insan başka bir insana zarar veremez . Hep içine atar söylenmesi gerekenleri , karşısındakinin kırılacağına kendisinin kırılmasına razı olur .


     Hassas ruhlu insanlar sırçaya benzer . Yani camdan yapılmış gibidirler . En küçük bir darbe bile onları paramparça etmeye yeter . İç dünyalarında devamlı bir yalnızlık , sürekli bir korkaklık gizlidir . Korkaklık dediysek birilerinden zarar görme korkusu değil . Kalbinin , ruhunun incinmesi korkusunu yaşarlar .  Çünkü bir kere kırıldı mı bir daha kimseye güvenemeyeceklerinden endişelenirler . Velhasıl bu insanlar iyi adamdırlar . Onları anlamak ve hak ettikleri değeri vermek gerekir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme