Kış ve Kar

Hayat devamlı bir değişim ve akış içerisindedir. Bugün dışarıya baktığımızda gördüğümüz şeyleri belli bir süre sonra görmeyeceğimizi biliyoruz. İşte zaman kavramı ile gelerek hayatımızda değişiklikler yapan en önemli unsurlardan bir tanesi mevsimlerdir. Hayatın sıkıcılığına karşı hayata farklı renkler getiren mevsimlerden bence en güzeli kıştır.


Kış mevsimi ekimin sonu ve aralıkla başlayıp şubat ve mart ortalarına göre yaşadığımız şehirlerde farklılık gösterir. Kış mevsimini en çok sevmemde ki başlıca etken hiç kuşkusuz kar yağmasıdır. Gökten lapa lapa yağan karın altında durup başımı göre çevirerek yüzüme düşen kar tanelerine aldırış etmeden gözlerimi kısarak gökyüzüne bakmam ve beraberinde kurduğum hayaller beni bambaşka bir diyara götürür. Etrafımdaki her şeyin bembeyaz bir örtünün altına saklanması ve karın onların üzerine bir yorgan gibi örtmesiyle bembeyaz bir dünyaya sıkışan masumiyeti görmek beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Saflığın azaldığı günümüzde hala bembeyaz yağan karı görmek geleceğe umut veriyor. Kış mevsiminin en çok sevdiğim yanlarından biriside havalar soğuduğundan günümüzün büyük bir kısmını evde geçiririz ailemle hep beraber sofraya oturur yemek yeriz. Yaz aylarında akşam yemeklerinde genellikle beraber olamadığımızdan kış mevsiminde benim içinde bir hasret giderme ayı oluyor. Evet tüm bu iyi yanlarının yanında elbette olumsuz yanlarıda var birileri için. Bazen öyle fırtına ve tipi çıkar ki camdan baktığımda hep maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım gelir aklıma. Aceba yattıkları yerde sımsıcak uyuyorlar mı diye.  Ama her şeye rağmen kış mevsimi en güzel mevsimdir bence. Hele birde çocuksanız daha başka olur. Bol bol kayarsınız, kardan adam yaparsınız ve tabi kar topu oynarsınız.


Evet arkadaşlar kış mevsimini bana saflığı ve temizliği hatırlattığı için çok seviyorum bilmiyorum sizin için kış ne ifade ediyor. Ama şunu söylemek isterim ki tum bu kelimelerde boğulmak yerine her ne olursan olsun yaşama sevincimizi yitirmeden dışarı çıkıp dilediğimizce koşup eğlenelim kardan adamlar yapalım hayallerimizi saf tertemiz karda resmedelim. Gökyüzünde karın, saflığın eksik olmadığı nice kış mevsimlerine.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme