İyi ki Öğretmenim...

     Onuru ile şerefi ile yapılan her meslek kutsaldır. İçerisinde alın teri olan başkalarına faydalı olan her meslek başımızın üzerindedir. Meslekler içerisinde öyle biri var ki hepsinden bambaşka. Evet öğretmenlik...

İyi ki öğretmenim bana hayatı öğrettin...
İyi ki öğretmenim hep umudu aşıladın bana...
İyi ki öğretmenim zor anlarımda bir derdim olduğunu bakışlarımdan anladın...
İyi ki öğretmenim bakışlarınla içimi ısıttın...
İyi ki öğretmenim hepimizin gönlünde en büyük kahraman oldun...

     Öğretmenlik bu memleketin en merkezi yerinden en ücra köyüne kadar her yerinde vatan, millet sevgisi aşılamak için çabalayanların, ilimi, insan sevgisini öğretmek için mücadele edenlerin mesleğidir. Ne kadar zorlanırsa zorlansın umudunu kaybetmeyenlerin mesleğidir öğretmenlik. Öğretmenler her daim geleceğe dair güzel hayeller peşinde koşarlar. Her bir öğrencisini bir fidana gösterilen şefkatle geleceğe hazırlamaya çalışır. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza anne baba olur bazen bazen de en yakın arkadaş.

      Sıkıntılarını kapının arkasında bırakıp da sınıfına giren öğretmen kendine bakan ışıl ışıl gözleri gördükçe geleceğe daha bir umutla bakar. Öğrencileri onun için dünyanın bütün çiçeklerine bedeldir. Öğretmenin verdiği hazzı hiçbir şeye değişmez. Bir çocuğun hayatına kattığı değer onun için dünyaya bedeldir. İşte bu sebeple "İyi ki Öğretmenim!"
                                                                                                                                                                                    Şuayip HATİP

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme