İşleyen Demir Pas Tutmaz

Hayatımızın ve varoluşumuzun temelini çalışmak oluşturmaktadır. Doğan bir cocuk büyüme aşamasının her döneminde bir önceki günden fazla bir şey yapmak için yaşadığından daha küçük yaşlarda çalışmaya başlar. Okula gider çalışma devam eder. İş hayatına atılır çalışmaya devam eder ve yaşlanır hala yapacak bir şey bulmak mümkündür.

Biraz önce bahsettiklerim aslında ideal insanlar için diyebilirim. Çünkü çalışmak kavramı maalesef günümüzde pek de bir alıcısı olmuyor. Halbuki çalışsa insan hem kendi hem de çevresini mutlu edebilir. Eğer ki bir insan devamlı çalışırsa kendini hep dinç hisseder. Ve çalışma azmi hep içinde olur. Her sabah 5'te kalkıp işine giden birisi kendini hep dinç hisseder. Ama çalışmayıp 12lere kadar yatan insanlar için ayakkabılarını giymek bile bir zulüm haline gelebilir. Çünkü iş yapmaya yapmaya yatmaya alışmıştır. En küçük işler bile onu sıkar ve yorar. Dolayısıyla böyle insanlar çalışkan olmayacağından mutlu da olamazlar. Yüzlerinde mutluluk olsa dahi bu geçicidir. Çünkü insan yaşadığı sürece topluma kendine ailesine faydalı olmak ister. Bu da ancak çalışmakla olur.

Demek ki ne yapmalıymışız. Her zaman çalışmalı kendimizi değerli hissetmeli, topluma her zaman her yaşta faydalı olabilmeliyiz. İnanın hayat sizin için böyle çalışarak daha güzel olur ve monotonluktan sizleri kurtarır. Bedeniniz yaşlansa bile ruhunuz daima genç kalır.

2 yorum:

  1. Kısa ama çok güzel bir kompozisyon olmuş.Ama kompozisyonlarınızı biraz daha uzatırsanız sanıyorum ki insanların daha çok ihtiyaçlarını gidereceksiniz.Yine de çok güzel olmuş, bir türkçe öğretmeni olarak sizi kesinlikle destekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tam aradığım kısa. ÇOK ♡iyi

    YanıtlaSil

Deneme