İslamiyet ve Kadın

Kadına Değer Verir islâmiyet, kadınlara çok kıymet vermiş, onlara en büyük hakları tanımıştır. islâm dininde birkaç kadınla evlenmek gibi bir emir yoktur. islâm dini, bu hususta belirli bir adedi geçmemek ve bazı haklara riayet etmek şartıyla izin vermiştir. islâm dini zuhur ettiği zaman, Araplar istedikleri kadar kadınla, onlara hiçbir hak tanımaksızın birlikte yaşarlardı. islâmiyet, kadınları bu feci vaziyetten kurtarmış, onların haklarını korumuştur. 

Muhammed aleyhisselam, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurarak, kadınlara mümtaz [seçkin] bir mevki vermiştir. Hiçbir dinde bu imtiyaz yoktur.

- islâmiyet, insanları, çalışmaya, faideli, şeyleri öğrenmeye, önce kendi aklı ve gayreti ile iş görmeye başladıktan sonra, Allahdan yardım istemeye davet eder. (Bir saat tefekkür ve faideli iş görmek, bir sene ibâdete eşittir) diyen başka bir din yoktur.

- islâmiyet, ruh ve beden temizliğidir. Bu ikisinin müsavi tutar. islâmiyette, yalnız sevgi, güler yüz, tatlı söz, dürüstlük ve iyilik etmek vardır.

- islâmiyet, Allahü teâlâyı (Rabbülâlemin) yani bütün âlemlerin Allahı olduğunu beyan etmiştir. Başka dinlerde olduğu gibi, yalnız o dine mensub olanların Allahı olarak düşünülmez.

- Teselli arıyan bir zavallı, bunu ancak Kur'an-ı kerimde bulur. Kur'an-ı kerimde, muhtaçları teselli eden, onları ferahlatan, ne yapmaları gerektiğini öreten birçok güzel nasihatler vardır.
Mehmet Ali Demirbaş (İslamiyet ve diğer dinler)

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme