Gurbetten Sılaya Mektup

Sevgili Babacığım,
     Burası bana hiç kendi ülkemdeki huzuru vermiyor. Nasıl desem, burada kimseyle konuşamıyorsun. Sadece kendi içine kapanıyorsun. Şu an yaşadığım yerde kimse ile iki kelime konuşamıyorum. Hani Çanakkale türküsünde " Ölmeden mezara koydular beni " diyor ya burada da sanki seni ölmeden mezara koyuyorlar gibi oluyor. Yani insanın kendi ülkesinden daha güzel bir yer yok. Sizi çok özledim annem , babam ve kardeşlerim. Zaman hızla geçse de bu gurbet bitse diyorum. Çünkü ben buraya asla alışamadım. Allah iin verirse iki ay sonra yanınızdayım.

     Sevgilerle, oğlunuz.
---------------------------------------------------------------------

Sevgili Arkadaşım ,
     Burası çok güzel. Buralar çok güzel, insanları saygılı ve binaları çok güzel. Ama sorunum şu ki seni , annemi ve babamı çok özlüyorum. Memleketimin insanlarını da çok özlüyorum. İnanır mısın memleketimin taşını, çöpünü bile çok özlüyorum. Biliyor musun burada bizim dilimiz konuşulmadığı için kimseyi anlamıyorum ve kendimi  çok yalnız hissediyorum. Ama orası öylemi ? Herkes aynı dili konuşuyor. Buranın gelenekleri de bambaşka. Bizim geleneklerimiz gibi değil. İnsanların inançları da bizimkinden çok farklı.

     Sizleri çok seviyorum ve özlüyorum.
--------------------------------------------------------------------------

Sevgili Ailem ,
        Sizi çok özledim. Her sabah sizi görmek umuduyla uyanıyorum ama maalesef yanımda bulamıyorum. Buradaki insanlarla yalnızca el, kol hareketleri ile anlaşmaya çalışıyorum. Anne, senin o poğaçalarını, böreklerini, keklerini özledim.  Burada o yemeklerin hiçbiri yok. Buradaki insanların yedikleri şeyler bile bizimkilerden çok farklı. Çiğ et, çiğ balık vb. Çok değişik şeyler yiyenlere rastladım. Ama en çok hep beraber pikniğe gidip eğlendiğimiz günleri özledim.

     Canım ailem sizi bir an önce görmeyi diliyorum. İnşaallah az kaldı...
----------------------------------------------------------------------------

Sevgili Babacığım,
     Ben sizi çok özledim. Senin kızım diyip sarılmanı, annemin saçımı okşayıp beni uyutmasını, memleketimin her şeyini özledim. Bu sene bayramı sizden ayrı yaşayacağım. Bu sizsiz ilk bayramım olacak. Buradaki insanlarla hiç anlaşamıyorum. Merak etmeyin derslerime çalışıyorum. Memleketimin kokusunu çok özledim. İnşallah yakın zamanda yanınıza gelirim.
     Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum.  Sevgilerimle...
----------------------------------------------------------------------------

Sevgili Ailem,
     Gurbette olmak sizin özleminizi kat kat artırıyor. Bir an önce yanınıza gelmek için sabırsızlanıyorum. Size sarılıp kucaklaşmak, hasret gidermek istiyorum. Vatanımı çok özledim.oranın doğal güzellikleri, toprağı burnumda tütüyor. Buranın geleneklerine hiç mi hiç alışamadım. Ülkeme, sizin yanınıza dönmeyi dört gözle bekliyorum.
     Sevgilerimle...
---------------------------------------------------------------------------------

Canım Annem,
     Seni ve vatanımı çok özledim. İnsan aynı kanı taşıdığı insanlarla mutlu olabiliyor. Burda ise insanlara derdini anlatamıyorsun. Herkesin dili başka, toprağı başka, kanı başka. Özledim anne. Akdeniz'in sesini, Karadeniz'in balıklarını, öledim. Ve anne şefkatini özledim.
     Herkese bolca selam söyleyin. Saygılarımla ....
--------------------------------------------------------------------------------

Canımdan Çok Sevdiğim Ailem ,
     Buraya geleli çok olmadı. Burada komşuluk ilişkileri yok olmuş. Adeta insanlar birbirleri ile düşman gibi davranıyor. "İyi günler" dediğimde bile yüzüme boş boş bakıyorlar. İnsanlar birbirlerinin yüzünü görmeye dayanamıyorlar. Bazen onlardan farklı bir milletten olduğum için mi böyle davranıyorlar diye. Burada sokakta oynayan çocuklar görmek çok zor. İnançlarımız ve geleneklerimiz de onlardan çok farklı. Elindekilerin kıymeti onları kaybedince anlaşılırmış. Ben de ülkemin kıymetini gurbete çıkınca anladım. Şimdi bana bütün dünyayı verseler kendi ülkemle değişmem.
    Hepinize saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme