Gün Doğmadan Neler Doğar

İnsanlar belli amaçlar doğrultusunda doğar , yaşar ve ölürler. Kimisi yaşamını planladığı şekilde devam ettirirken maalesef kimiside planladığı hayatın dışında kalmak zorunda dır. İşte insanın hayatını planladığı planın tutmadığ sekteye uğradığı durumlarda kullanılan bir atasözü olsa gerek.


Hayat mutluluklar ve güzelliklerin beraberinde maalesef acı ve hüznüde getirebiliyor. Çok mutlu hissettiğimiz bir anda aldığımız bir haberle birden bire tüm halimiz değişip içimizi bir karamsarlık sarabiliyor. Ve ya düşünün çok güzel bir eğlencedesiniz ve bir aksilik sizi buluyor daha beş dk önce kahkaha atarken şimdi koca bir hüzün. İşte demek ki şu sonuca ulaşmak mümkün umutsuzluk ve karamsarlık hayatımızın her safhasında bizimle birlikte olabilir. Peki umutsuzluk ve acı bize bu kadar yakınken ondan korkmak sizce doğru mu? Hayata hep olumlu bakabilmek aslında çok güzel bir şey. 

Her olumsuzluk içerisinde çıkarılabilecek mutlaka iyi bir yan vardır. Hiç bir şey olmasa dahi umut vazgeçilmez bir olgudur bizim için. Umut fakirin ekmeğidir,umudunu yitirme gibi deyim ve atasözleri hep umudun bir yerde var olduğunu bize anlatmak içindir. Bazen çok olumsuz muş gibi görülen şeyler aslında ileride bizlere iyi sonuçlar verebilir. Ya da olumsuz bir şey zamanla düzelme göstererek olumlu sonuçlar verebilir. Örneğin hastanede amansız bir hastalığa yakalanarak yatan bir kişi tam da umutların bittiği bir anda iyileşip tekrar aramıza dönebilir. Veya sınavdan düşük alan bir öğrenci tüm umudunu yitirebilir ama çabaladığında diğer sınavdan yüksek alarak telafi edebilir. İşte arkadaşlar henüz her şey kesin olarak bitmeden neyin ne olacağını bilemeyiz.

İşte arkadaşlar örneklerdede  belirttiğim gibi hayatın ne getireceğini asla bilmeyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme