Dostluk

     Dünya gittikçe değişiyor ve insanlar arasında yardımlaşma, dayanışma ve iletişim her geçen gün biraz daha azalıyor. Hepimiz gün geçtikçe biraz daha kendi kabuğumuza hapsoluyoruz ve yalnızlığımıza gömülüyoruz.

     Teknolojik gelişmeler insanların hayatını kolaylaştırırken bazı değerlerimizin de örselenmesine neden oluyor. Bu yozlaşmalardan nasibini en fazla alan kavramlardan biri de dostluk. Dost insanın her daim yanında görmeyi arzuladığı her derdinde ve mutlu anında en yakınında olmasını beklediği kişi demektir. Dostlarımız bizim en değerli ve vazgeçilmez varlıklarımızdır. Bizi en iyi anlayan adeta bizi tamamlayan insanlardır. Zorluklar karşısında bizi motive eden başarma azmimizi diri tutan insanlardır. Dostlarımız olmasa bu dünya herhalde yaşanılacak bir yer olmazdı. Çünkü dostları olmayan bir insan madden ne kadar da rahat bir yaşam sürse ruhen hep eksiklik hisseder. Elindekileri başkaları ile paylaşma, başkalarının mutluluklarına ortak olma gibi lezzetlerin tadını alamaz.

     Dostluk içerisinde yardımlaşma, paylaşma, fedakarlık gibi en yüce duyguları barındırır. Yer geldiğinde bizi savunan yeri geldiğinde omzumuzdaki hayat yükünü bizimle paylaşan insanlar olurlar. Dostlar arkadaştan çok ötedir. Arkadaşlarımızla uzun zaman görüşmediğimiz olur ama dostlarımızla kısa süre bile ayrı kalmak bizi yaralar.

     Her zevkin ve sefanın gün gelip biteceği dünyada asla yitip gitmeyecek birkaç şey varsa bunlardan biri de dostluklardır. Yaşamımıza anlam katan ve iyi ki varsın diyebildiğimiz insanların kıymetini bilmeli ve her daim yanlarında olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme