Dergi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Merhaba değerli okuyuclar. Dergi oluşturmak zahmetli bir iş gibi görünsede aslında işin içine girdiğinizde Dergi ve kullandığınız programı kurcaladığınızda başlangıç olarak basit projeler oluşturabilirsiniz.  Şimdi dergi hazırlarken dikkat edilmesi gereken adımları belirleyelim.
  1. Öncelikle ne konuda bir dergi hazırlayacağımızı belirleyelim (edebiyat, spor, sanat, politika…)
  2. Dergimize hangi isimi koymalıyız.
Derginize isim koyarken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır. Derginizin başlığı en çok iki kelime olsun iki kelimeden fazla başlık koymak sizi bir marka olma yönünde olumsuz etkiler. Dilin pratikliği ilkesine bağlı olarak kısa isimler akılda kalması kolay olur. Seçeceğiniz isim etkileyici olsun. Kişi derginin içerisine bakmadan merak duygusunu harekete geçirsin.

  1. Zihninizde bir tasarlama yapın
Mesela dergi nasıl olsun , kaç sayfa olsun, hangi tasarım olsun, yazı ağırlıklı mı resim ağırlıklı mı olsun. Bu şekilde zihninizde bir dergi imajı yaratın.
  1. Dergi Hazırlayacağınız güzel bir program bulun.

Piyasada bu konuda bir çok program bulunmaktadır. Adobe indesing, Corel Draw,Quarkexpress gibi programları kullanabilirsiniz.
Eğer ki isterseniz Office’nin publisher phogramında ki hazır şablonlardan kullanarak ta güzek bir dergi hazırlayabilirsiniz.

Not: Adobe İndesing, Quarkexpress gibi programların netten hazır şablonlarını bularak başlangıç olarak orada kendinizi geliştirebilirsiniz.
Orijinal tasarımlar yaratmaya çalışın
Kolay gelsin

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme