Bakarsan Bağ olur Bakmazsan Dağ Olur

Günümüzün en büyük problemlerinden birisi hiç kuşkusuz ki çok çalışmamaktır. Emek sonucunda ulaşılamayan değerlerin haksız kazançla elde edilmesi insanların kıymet bilmemesine neden olmakta bu da değerlerin git gide önemsizleşme sine kapı aralamıştır. Bu nedenledir ki elimizde kilerin değerinin bilemediğimizden sahip olduğumuz güzellikler bir bir yok olmakta, önemini yitirmektedir.


Çalışmayı seversek hayatta her zaman başarılı oluruz. Bir şeye sahip olduğumuzda zamanın geçmesiyle elimizdeki o şey eskiye bilir,yıprana bilir hatta yok olabilir. Peki tüm bu olumsuzlukların olmaması için ne yapmalıyız? Çok çalışmalı ve elimizdekinin değerini bilmeliyiz. Örneğin güzel bir bahçe aldık fakat ne ağaçlara bir bakıp yaptık ne çevre düzenlemesi yaptık hiç bir şey yapmadık. Ne olur sizce o bahçenin hali ? Zamanla kurur kötüleşir ve yok olmaya yüz tutar. Fakat bahçeyi aldığımız zaman biz de yeni ağaçlar diksek, var olan ağaçları devamlı sulasak, çevre düzenlemesi yapsak,daima temiz tutsak o zaman orası bi cennete dönmez mi. İşte tüm bunları başarabilmemizin en önemli dayanağı çok çalışmak ve elimizdekilerin değerinin bilen bilinçli insan olmaktır.


Demek ki bizlere düşen görev elimizdeki şey ne olursa olsun onun değerinin bilmeli ve ona ilgi göstermeli, bakım yapmalı hep bir adım öteye taşımalıyız. Siz siz olun her zaman güzellikleri ön plana çıkarın. Çünkü ne demiş atalarımız bakarsa bağ olur bakmazsan dağ olur. Her işimiz bağ gibi yemyeşil ve güzel olsun.
Galip Hatip

3 yorum:

Deneme